Kimchi este o specialitate coreeana foarte populara in lumea intreaga. Este de fapt reteta coreeana de varza murata.
Ingrediente1 varza mica
1 ridiche alba
1 morcov mare
3-4 fire de ceapa verde
3-4 catei de usturoi
2-4 gr de ghimbir
sare de mare
pasta de ardei iute
boia de ardei iute
fish sauce (optional)
Timp de gatire : 30 de minute
Mod de preparareLegumele curatate si taiate bucati mari se pun intr-un vas si se sareaza. Vasul acoperit se lasa asa peste nopate, astfel ca legumele se vor inmuia. A doua zi se taie peste legumele ceapa verde si usturoiul pisat. Se pune in acest moment si pasta de ardei iute, boiaua, sosul de peste si ghimbirul ras.
Se pune totul intr-un borcan inchis si se lasa la temperatura camerei peste zi ca sa fermenteze putin.
Mod de servire
Kimchi se mananca ca atare sau se foloseste la mancaruri cu carne si nu numai.