Unnie Admin Fondator
Mesaje : 3056 Reputatie : 0 Data de inscriere : 18/05/2012
| Subiect: Bibimbap.. Sam Sept 22, 2012 4:46 am | |
| Ingrediente: legume carne de vita sare piper oua floare balon feriga usturoi ceapa verde sos de soia Mod de preparare: Radacina de floare de balon, se inmoaie in apa sarata, pentru a inlatura orice urma de gust amar. Se renunta la partile tari si apoi se taie in bucati lungi si subtiri. Se spala bine toate legumele(orice leguma poate fi folosita: (castravete,spanac ,morcov, ridiche, ciuperci). Se curata de coaja si se soteaza toate radacinoasele. Se prajesc,fiecare separat,intr-o tigaie cu putin ulei si se asorteaza cu putina sare si piper(daca folositi spanac,fierbeti-l putin inainte,apoi scurgeti-l si abia dupa aceea sotati-l ca si pe celelalte legume).Celelalte legume vor fi taiate felii subtiri pe lungime. Se curata ciupercile de partile tari,se taie felii si se soteaza. Castravetele, se curata de coaja si se presara cu sare,pentru a inlatura apa. Se taie si se inabusa putin,pana se inmoaie.Se pune un ou cu fata in sus in fiecare portie.Se adauga carne de vita,taiata felii lungi si subtiri,inabusita impreuna cu usturoi taiat marunt,ceapa verde taiata,cateva picaturi de sos de soia si putin zahar. Se pune un strat de orez in fiecare castronel, se aranjeaza ingredientele dinspre centru spremargine,ca niste raze, iar deasupra se pune carnea de vita si oul. Amestecati bine toate ingredientele. Adaugati pasta ed ardei rosu si ulei de susan dupa gust, pentru a ramane moale continutul. Nota: "Bibimp" inseamna a amesteca, asa cum trebuie mancate straturile(aranjate artistic) de legume,oua si carne,cu sos peste orez | |
|